Skip to content

Binnenkort op de Kunstklinkplek

HiPP opent samen met Arcadi Bogossian de Kunstklinkplek in de Kunstwandelroute Hummelo op eerste Paasdag.
Arcadi Bogossian werd geboren in Armenië, trad op in Iran, Rusland en vele Europese landen. Hij woont nu in Lochem. Op 16 april hebben wij de eer hem in Hummelo mogen begroeten. Arcadi wijdt dan de Kunstklinkplek in. De Kunstklinkplek is het kleinste openluchttheater van Nederland en bevindt zich op het landgoed Enghuizen. Arcadi bespeelt de tar, de Armeense luit. Hij improviseert op aloude melodieën, betovert ze, laat ze nieuw, puur en inspirerend klinken. Tussen 14 en 15 uur omlijst hij de verrassende, oer-Nederlandse dichtkunst van HIPPHet Instituut Praktische Poëzie, bestaande uit Hans MellendijkBert Scheuter en Louis Radstaak
Als het regent vindt het optreden plaats in de gastvrije hoeve de Klevenhorst, waar u als vanouds weer terecht kunt voor hapjes, drankjes en rondritten per huifwagen en paard.
Tussen 16 en 17 uur verzorgen Acardi en de mannen van HIPP een tweede optreden en wel bij hotel de Gouden Karper, binnen of buiten, dat hangt af van hoe ze de weergoden kunnen laten dansen.
Het landgoed Enghuizen staat weer vol verrassende kunstwerken. De ‘Kunstklinkplek’ is kunstwerk no. 25. U kunt de Kunstwandelroute iedere dag lopen van zonsopgang tot zonsondergang tussen Pasen en Pinksteren. De routebeschrijving is verkrijgbaar bij hotel ‘de Gouden Karper’, Dorpsstraat 9 in Hummelo.

Back To Top