Skip to content

05-05-2019 | De Klinkplek | herbeluisterd

Wederkerig landschap

Het gras waait van overal komt de wind onzichtbaar
als een geheimzinnig aangestuurde vlaag na vlaag
jagen de halmen de sprieten in mijn gezicht
tot een groot geheel geluid een orkaan van geweld
misschien dat daar achter iets is dat voeten heeft
en armen gedraaid gebogen als een woeste adem.

Al eerder heb ik de luchten zien zwiepen en zwaaien
al eerder waaide ik omver tot de groene zoden
maar nu mijn hoofd al bijna in de wolken grijp ik
naar het onmogelijke de wind grijp ik vast en bal samen
mijn vuisten in de lucht zo ver zo dichtbij is de wind
mijn handen anders dan gras pakken de aarde mee
til het landschap hoog als blauw waai ik tot ver.

​Lidwiene Vermeij

Rob Wijnands (hobo) 
20e Kunstwandelroute Hummelo | Enghuizer dialogen X | Kunst-klinkplek | 05-05-05 | Rob Wijnands de muze van Lidwiene Vermeij speelt op de hobo tegen de koude wind in, die plotseling opstak tijdens de poëziesessie op de Kunstklinkplek op de Kunstwandelroute Hummelo op de 5e mei van het jaar 2019. Uit de klinkplek klonk een ontroerend bibberende Boereé uit de cello suite no3 van Johan Sebastiaan Bach.

Snijdt en bijt
 
Soms snijdt en bijt het gras
slaat regen heviger dan ooit tevoren
is de weg langer dan ik dacht.
 
Het water stroomt niet
loopt stroperig langs de oever
mijn hoofd is wolkerig
het mist waar ooit de zon scheen
het lijkt alsof het licht verdween.
 
Vandaag bloeien bloemen
uit mijn handen, pronken bomen
langs mijn pad dat kronkelt
door dit landschap waar bijen
zoemen en merels weer scharrelen
onder lentestruiken, zelfs als het regent.
 
Margót Veldhuizen 

                                                Mario Cannas

Mario Cannas, de door kou bevangen virtuoze bespeler van de Sardische fluit, kreeg de adem niet warm. Margót Veldhuizens muze moest na enkele tonen zijn poging staken. Later op de middag op de Kunstmarkt kwam het toch nog goed. Maar daar zijn helaas geen bewegende beelden van. Laat staan geluid. Op 6 juli 2019 op de landgoederen Idink en Nibbelink op Sinderen een herkansing tijdens ‘nDrom>
Back To Top